Υλικά
🌿🌺 🌺🌿.
– 250 ml χλιαρο νερο.
– 1/2 φακ.ξερή μαγια
– 100 γρ. ζάχαρη (εαν τα θελετε ποιο γλυκά βάζετε παραπάνω)
– 70 ml σπορελαιο
– 1 κ.γ.γεματο κανελλα
– 1κ.γ. μαχλεπι
– Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 γρ.
Γεμιση:
– Σταφιδες
– ζαχαρη
– καρυδι (λιγο αλεσμενο)
– κανελα.
– ζαχαρόμελο για επλάλειψη
– Γαρυφαλλο καρφάκια για στόλισμα
Εκτέλεση
Διαλυουμε την μαγια στο νερο προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε ενα μπαλακι σε μεγεθος μανταρινιού το ανοιγουμε βαζουμε λιγη γεμιση και δινουμε το σχημα του σωματος. (κανουμε μια σαϊτα ).
Παιρνουμε λιγη ποσοτητα ζυμης την κανουμε κορδονακι και τυλιγουμε χιαστη στο σωμα να κανουμε τα χερια.
Καρφωνουμε τα γαρυφαλλα για ματακια και στομα. Τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα αφηνουμε να φουσκωσουν.
Κάνουμε επαλειψη με το νερομελο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
🌿🌺Καλή επιτυχία!! 🌺🌿
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.