Πασχαλινά κουλουράκια - Cook For All
Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Έχω πολλές συνταγές για κουλουράκια, αυτή είναι μακράν η καλύτερη! Φτιάχτε τα , είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και επιπλέον δεν περιέχουν αμμωνία που πάντως εγώ δεν δίνω στα παιδιά!

Υλικά

– 380 γρ. βούτυρο-μαλακό
– 380 γρ. ζάχαρη άχνη
– 3 αυγά μέτρια-θερμοκρασία δωματίου
– 250 γρ. γάλα
– 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι
– 3 σωληνάκια βανίλια ή 2 κτγ βανιλίνη ή υγρή
– 40 γρ. μπέικινγκ πάουντερ
– 1250 γρ. αλεύρι μαλακό (έβαλα για όλες τις χρήσεις)
– Επάλειψη με 2 κρόκους χτυπημένους με 2 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

Με μίξερ χειρός χτυπάω καλά βούτυρο και άχνη να αφρατέψουν πολύ. Ρίχνω ξύσμα και βανίλια.
Ανακατεύω το μπέικινγκ στο αλεύρι και τα κοσκινίζω μαζί. Αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι χτυπάω γάλα και αυγά και ζεσταίνω το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Προσθέτω λίγο λίγο το μίγμα γάλακτος-αυγών στο μπολ με το βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνω σταδιακά το αλεύρι.
Σταματώ το μίξερ και με τα χέρια σχηματίζω γρήγορα μια ζύμη που δεν θα κολλάει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Πλάθω κουλουράκια σε πλεξουδάκια από κομμάτια ζύμης σαν καρύδια, περίπου 35 γραμμάρια το καθένα.
Αραδιάζω σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Κάνω επάλειψη με κρόκο χτυπημένο με νερό.
Αφήνω να σταθούν 5 λεπτά και ξανακάνω επάλειψη.
Ψήνω 13-16 λεπτά. Εμένα χρειάστηκαν 14 λεπτά ακριβώς.
Η εξαιρετική συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα https://syntageseva.blogspot.com/2013/01/blog-post_8.html?m=1%CE%A4&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR34SGLd_-uEBdKzNhpW_S1opc3UbEJTAZkrXNHTuBNeYEweC6BwrbE7OBA_aem_AR0ukllTNwq3w8oLWrLXYnsFncH6BEZlJ7PTnuwHVhc0A29Ss_uFWvTDa63mSKr-skSTOqOgIZtxFrs1noW2kKtK

 

Η εκτέλεση της συνταγής είναι από κ. Λιζα Σαραντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top