Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας - Cook For All
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Υλικά

– 3/4 φλ. σπορέλαιο
– 2 φλ. ζάχαρη
– 3,5 φλ. αλεύρι
– 2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
– 3 κ.σ. ξύδι
– 6 κ.σ. κακάο
– 1 κ.γ. αλάτι
– 2 βανίλιες
– κ.γ. σόδα μαγειρική
για το γλάσο
– 1 φλ. ζάχαρη άχνη
– 3 κ.σ. κακάο
– 1 κ.γ. σπορέλαιο
– 3 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Και το βάζουμε να ψηθεί για 40 λεπτά πρίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
Ετοιμάστε το γλάσο
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.
Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!

Η Συνταγή είναι από κ.Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top