Καλαμάρια κονσέρβα πιλάφι με ρύζι - Cook For All
Καλαμάρια κονσέρβα πιλάφι με ρύζι

Καλαμάρια κονσέρβα πιλάφι με ρύζι

Η Συνταγή είναι από
Afroditi Milou της ομάδας “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”

Υλικά

1 Συσκευασία Καλαμάρι Flokos
Ένα Kρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές πράσινες σε κύβους δεν είχα και έβαλα τρεις πιπεριές τσίλι
Δυο στικ γλυκάνισου εγώ δεν είχα και έβαλα ένα ξυλάκι κανέλα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
250γρ Ρύζι Καρολίνα
Δυο τομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500γρ Ζεστό νερό
Άνηθο ψιλοκομμένο
100γρμ Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη συσκευασία, σουρώνουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αφαιρούμε το κεντρικό διάφανο κόκαλο.
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη τομάτα με τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό , το ζωμό από τα καλαμάρια και το ρύζι, κλείνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να είναι μαλακό και δεμένο. Ρίχνουμε τον άνηθο λίγο ώμο λάδι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top