Υλικά
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
– 5 αυγα ιδιου μεγεθους
– 100 γρ ζαχαρη
– 155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο
– 1 βανιλια
ΣΙΡΟΠΙ:
– 1 ποτηρι νερου νερο
– 1 ποτηρι νερου ζαχαρη
ΣΑΝΤΙΓΎ:
– 500 γρ κρέμα γάλακτος
– 400 γρ τυρί κρέμα
– 50 γρ ζάχαρη άχνη
– 1 κ σ.χυμο λεμονιού
– φράουλες
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα ιδιου μεγεθους, 100 γρ ζαχαρη, 155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο, 1 βανιλια!
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις σιγα-σιγα το αλευρι ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!
Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι νουμερο 26 και ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει χωρις να το μετακινησουμε και στην συνεχεια το κοβουμε!!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!
Αφηνουμε να κρυωσει!!
ΣΑΝΤΙΓΎ:
Χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος με 400 γρ τυρί κρέμα,50 γρ ζάχαρη άχνη, 1 κ σ.χυμο λεμονιού και ψιλοκόβουμε μέσα φράουλες!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.