Βγάζει 30 κομμάτια σε αυτό το μέγεθος
Υλικά
– 1 κιλό αλεύρι τύπου 55% δυνατό (ή αλεύρι για τσουρέκι)
– 250 γρ.βούτυρο Κερκύρας
– μισό κ.γλυκού μαχλέπι
– μισό κ.γλυκού μαστίχα
– μισό κ.γλυκού αλάτι
– 1 φλυτζάνα τσαγιού γάλα-
– 100γρ νωπή μαγιά
– 300γρ. ζάχαρη
– 5 αυγά
– φιλέ αμυγδάλου
– σουσάμι
Εκτέλεση
Για το προζύμι:
1 φλυτζάνα χλιαρό νερό, την μαγιά και 3 με 4 κουταλιές αλεύρι και παραπάνω μέχρι να γίνει χυλός.
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 50 βαθμούς να ζεσταθεί, σβήνουμε και αφήνουμε το προζύμι να διπλασιαστεί.
Θέλει πάνω από 3 ώρες.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μισό βούτυρο στα χτυπημένα αυγά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το προζύμι πού έχει γίνει.
Όλα τα υλικά τα έχουμε βάλει σε μεγάλη λεκάνη για να χωράει στο φούρνο.
Τη ΖΥΜΗ την διπλώνουμε ΟΧΙ ζύμωμα.
Βάζουμε τη λεκάνη με τη ζύμη μας σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μας πού είναι ζεστά και όταν φουσκώσει την πατάμε με το χέρι μας να ξεφουσκώσει 3 φορές (θα την αφήσουμε 3 φορές να φουσκώσει).
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα, αλείφουμε τα τσουρέκια μας με αραιωμένο κρόκο αυγού με νερό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.