Υλικά
– 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
– 1,5 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
– 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη απεξεργαστη
– 8 αυγά
– δύο βανίλιες
– 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει προηγουμένως.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα να βράσει.
Ενσωματώνουμε το γάλα με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και τα 8 αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. 🌹
Η Συνταγή είναι από κ. Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.