Υλικά
– 2 λίτρα κατσικίσιο γάλα
– 2 φλυτζανες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
– 2 φλυτζανες ζάχαρη
– 3 αυγα
– 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
– ξύσμα από 2 λεμόνια
– 3 κουταλιές σούπας μελι θυμαρίσιο
– κανέλα και σουσαμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη μέσα στο γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιασει και όταν αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από την εστία!
Προσθέτουμε το βούτυρο, τ’ αυγα χτυπημένα και το ξύσμα!
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο πυρέξ, που έχουμε πασπαλίσει με λίγο σιμιγδάλι!
Με πινέλο αλειφουμε την επιφάνεια με το μελι, παπαλιζουμε με κανέλα και σουσαμι!
Ψήνουμε μέχρι να κάνει ωραία κρουστα το γλυκό μας!
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.