Όταν δεν βρίσκω μαύρο λάχανο κάνω με μαρούλι γίνονται πολύ τρυφερά.
Ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα με μαρούλι, συνοδεύεται με σώς γιαουρτιού!!!
Υλικά
– 1/2 κιλό κρέας ανάμεικτο
– 2 κρεμμύδια τριμμένα
– 1/2 ματσάκι άνηθο
– 1/4 μαϊντανό
– 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι,
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 1κσ πολτό ντομάτας
– 400γρ φύλλα μαρουλιού
σως γιαουρτιού
– 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό αραιωμένο με λίγο νερό
– λίγο αλάτι
– άνηθο
– λίγο τριμμένο σκόρδο
Εκτέλεση
1/2 κιλό κρέας ανάμεικτο, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 1/2 ματσάκι άνηθο και 1/4 μαϊντανό, 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, αλάτι, πιπέρι,
ελαιόλαδο και επειδή δεν κάνω αυγολέμονο αλλά τρώμε με σως γιαουρτιού στο κιμά δεν βάζω λεμόνι βάζω 1κσ πολτό ντομάτας,
δεν τσιγαρίζω τίποτα όλα ωμά. 400γρ φύλλα μαρουλιού που για δύο δευτερόλεπτα βουτάω σε νερό που βράζει και βγάζω.
Σως γιαουρτιού- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό αραιωμένο με λίγο νερό, λίγο αλάτι, άνηθο και λίγο τριμμένο σκόρδο!!!
Η Συνταγή είναι από κ.’Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.