Υλικά
– 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
– 300 γρ. φράουλες (ψιλοκομμένες)
– 1 φακεελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανιλια
– 1 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 100 γρ. άχνη
– 300 γρ. τυρί κρέμα
– 400 ml φρέσκο γάλα
– μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ 32Χ23 καλύπτουμε τον πάτο με τα μπισκότα.
Αφούπ πλύνουμε τις φράουλες, τις ψιλοκόβουμε.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 400ml γάλα.
Ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σε μορφή γιαουρτιού,
προσθέτουμε την βανίλια, το τυρί κρέμα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ.
Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Αν θέλουμε να γαρνίρουμε με μαρμελάδα, το τοποθετούμε μια ώρα στο ψυγείο,
αραιώνουμε με λίγο νερό την μαρμελάδα και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
Καλύτερα να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα, για να το σερβίρουμε την επόμενη.
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με ότι άλλο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.