Μακαρονάδα με σπαράγγια και σπανάκι - Cook For All
Μακαρονάδα με σπαράγγια και σπανάκι

Μακαρονάδα με σπαράγγια και σπανάκι

Τα σπαράγγια τα πήρα για να κάνω την κλασική μου σούπα που λατρεύω αλλά το πρωί μου ήρθε φλασιά να τα κάνω με μακαρόνια και σπανάκι η γεύση της δεν υπάρχει και δεν περιγράφεται.
Να το δοκιμάσετε αυτό το φαγητό αξίζει πραγματικά 🌸

Υλικά

Ανάλογα την ποσότητα που θα κάνετε βάζετε και τα υλικά.
Για ένα πακέτο μακαρόνια θα χρειαστεί
– Ένα μεγάλο κρεμμύδι
– Δυο σκελίδες σκόρδο
– 100 γραμμάρια σπανάκι
– 500 γραμμάρια σπαράγγια πράσινα ή άσπρα ότι προτιμάτε
– 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– Δυο κουτάλια σούπας αλεύρι
– Τέσσερα κουτάλια σούπας νερό
– Αλάτι
– πιπέρι
– μοσχοκάρυδο
– Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Έβρασα πρώτα τα μακαρόνια για τέσσερα λεπτά και τα άφησα μέσα στο νερό τους.
Σε μια κατσαρόλα έβαλα λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα.
Εχω ξεπαγώσει το κατεψυγμένο σπανάκι, το έβαλα μέσα στην κατσαρόλα όπως και τα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες σπαράγγια τα άφησα για ένα πεντάλεπτο ανακατεύοντας συχνά.
Μέσα σε ένα μπολάκι έβαλα το αλεύρι με το νερό και τα ανακάτεψα καλά να διαλυθεί το αλεύρι έβαλα και την κρέμα γάλακτος ανακάτεψα καλά και το έριξα στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Έριξα και τα μακαρόνια μαζί με μια κουτάλα από το νερό τους ανακάτεψα όλα τα υλικά καλά και σιγόβρασα μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μείνει μόνο μια υγρή κρέμα ανακατεύοντας συχνά.
Καλή επιτυχία ♥️

 
Η Συνταγή είναι από κ. Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top