Μελιτζανόπιτα - Cook For All
Μελιτζανόπιτα

Μελιτζανόπιτα

Υλικά

– 6 μελιτζανες φλάσκες ξεφλουδισμένες και κομενες καρεδακια
– 3 φρέσκες ντομάτες
– 1 ξερό κρεμυδι
– 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδι
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– λίγο ξερό δυόσμο
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 3 αυγα
– 1 κούπα φέτα σε χοντρα κομματια
– αλατοπίπερο
– σουσαμι
– 3 κουταλιές τραχανα

 

Εκτέλεση

Στο τηγάνι σωταρουμε το κρεμυδι με το μισό λάδι, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σωταρουμε λίγα λεπτά να μαλακώσουν!
Στη συνέχεια προσθετουμε τις ντοματες κομμένες καρέ και ρίχνουμε τον τραχανα, για ν’ απορροφήσει τα υγρα!
Προσθέτουμε το μαϊντανό το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμυδια και τ’ αυγα χτυπημένα με τη φετα!
Τελευταία το αλατοπίπερο!!
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, και το ρίχνουμε στο ταψί, που έχουμε στρώσει λαδωμένα τα μισά φυλλα!
Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα, χαράζουμε την πίτα λαδωνουμε και πασπαλίζουμε με σουσαμι!
Ψήνουμε στους 180 να πάρει ωραιο χρωμα, για 1 ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο!!
Καλή επιτυχία!!🥰

 
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top