Υλικά
– 2 κούπες αλέυρι γ.ο.χ μαζί
– 2 κ.γ μπεικιν
– 1/4 κούπας ζάχαρη
– 1 1/2 κ.γ μαγιά
– 1/2 κούπας γάλα χλιαρό
– 1/4 κούπας Βιτάμ λιωμμένο
– 3 αυγά
– 2 βανίλιας
Σιρόπι
– 2.5 κούπες ζάχαρη
– 3 κούπες νερό
– Χυμό από 1/2 λεμόνι
– 1 φλούδα λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
– 2 κουτάκια μεταλλικά Μόρφατ χτυπημένα μαζί με μισό κουτάκι ζαχαρούχο και στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε
– Κερασάκια
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο γαλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και δύο κουταλιές από το αλέυρι.
Ρίχνουμε το γάλα με την μαγιά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα τις βανίλιας και το υπόλοιπο αλέυρι.
Βουτηρώνω καλά μια φόρμα του κέικ και βάζω το μείγμα.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ψήνω στους 170 βαθμούς 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζω χλιαρό γλυκό χλιαρό σιρόπι.
Αφήνω 3 ώρες να κρυώσει καλά κόβω στην μέση και γεμίζω με την σαντιγί.
Γαρνίρω με κερασάκια!!!
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.