Είναι μια από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές. Είναι ένα γλύκισμα που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς έχει μια πλούσια και βελούδινη υφή και μια γλυκιά και αρωματική γεύση. Είναι ιδανικό για να το σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή μέσα στην ημέρα. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 😋
Υλικά
Υλικά για 3-4 ποτήρια:
– 660 ml γάλα αμυγδάλου
– 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας που βράζει
– 1 γεμάτη κ.σ καστανή ζάχαρη
– Πραλίνα φουντουκιού
Επιπλέον:
– 3 μπισκότα
– 2 τριμμένα μπισκότα
– Γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Πως θα την κάνουμε:
Στα ποτήρια σπάμε με τα χέρια μας από 1 μπισκότο. Προσθέτουμε από 1 κ.σ πραλίνα φουντουκιού.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την σκόνη κρέμα σοκολάτας και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Τοποθετούμε στο μάτι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως την κρέμα στα ποτήρια.
Αφήνουνε 5′ λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τριμμένο μπισκότο και ένα κομματάκι γλυκό κουταλιού. Σερβίρουμε μετά από 20′ λεπτά η αφήνουνε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.