Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 2 μεσαία αυγά
• 250 γρ. μέλι
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ βανίλια
• 1 μεσαία πατάτα
• 1 μεσαίο καρότο
• 1 μεσαίο πράσινο μήλο
• 1 μεσαίο κόκκινο μήλο
• 220 γρ. βρώμη
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 10 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1 κ.γ. κανέλα
• ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση!!!
• Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο, την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
• Τρίβουμε σε μια πετσέτα την πατάτα, το καρότο, στραγγίζουμε να φύγουν τα ζουμιά τους και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ
• Ψιλοκόβουμε τα 2 μήλα πολύ καλά και τα βάζουμε μέσα στο μπολ
• Βάζουμε την βρώμη στο multi και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη
• Προσθέτουμε στο μπολ την βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί
• Σε ένα ταψί 18Χ25 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η βρώμη έχει τραβήξει όλα τα ζουμιά της και το μείγμα έχει στερεοποιηθεί
• Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Tips:
• Άμα δεν θέλουμε να έχουμε καθόλου δάγκωμα στα μήλα μας, μπορούμε να τα τρίψουμε και να τα στραγγίσουμε ελαφρώς.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφόρων ειδών μήλα. Προτείνω τον συγκεκριμένο συνδυασμό διότι το πράσινο θα μαλακώσει αλλά θα κρατήσει το σχήμα του, ενώ το κόκκινο θα λιώσει και θα καραμελώσει περισσότερο.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια είδη ψημένη πατάτα που μας έχει περισσέψει. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε κατευθείαν στο μπολ.
• Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι βρώμης αντί για κανονική βρώμη