Πράσινες Ντομάτες Τουρσί - Cook For All
Πράσινες ντομάτες τουρσί

Πράσινες Ντομάτες Τουρσί

Η Συνταγή είναι από τον Γιάννη Αραμπατζή της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η μαρμελάδα σας, επιλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, ενώ όση ώρα τη φτιάχνετε, πρέπει να είστε παρόντες όταν βράζουν τα υλικά, ώστε να μην πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Υλικά!!!

Πράσινες Ντομάτες
Λίγες πιπεριές μικρές
Σκόρδο
Σέλινο
Αλάτι χοντρό
Νερό.

Εκτέλεση!!!

 

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τα υλικά στο βάζο και φτιάχνουμε την άλμη σε αναλογία ένα λίτρο νερό 2 1/2 κουταλιές της σούπας αλάτι και το βράζουμε ώσπου να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε την άλμη ώσπου να καλυφθούν τα υλικά μας.
Σφραγίζουμε καλά το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα το βάζο μέχρι να κρυώσει καλά, εάν το κάνουμε σε γυάλινο. Αν χρησιμοποιήσουμε πλαστικό δοχείο δε το κλείνουμε καλά και το κρατάμε έτσι σε θερμοκρασία δωματίου για μία εβδομάδα και μετά το σφραγίζουμε καλά.
Επίσης αν οι ντομάτες είναι μεγάλες τις κόβουμε σε σταυρό και βάζουμε μέσα σε κάθε τεταρτημόριο σκόρδο

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top