Η Συνταγή είναι από Basw Basileiou – Ομάδα “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας”.
Υλικά!!!
1 Λίτρο Γαλα
1 ποτ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 1/2 ποτ.Ζαχαρι
125γρ.Βυτηρο Αναλατο
8 Αυγα
4φακ.Βανιλια
1 Σφηνάκι κονιακ
Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκαλί.
Εκτέλεση!!!
Βάζω σε μια κασαρολα το γάλα, την ζαχαρι, το Σιμιγδαλι και ανακατεύω καλά μεχρι να πάρουν μια βράση. Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το Βουτηρο την βανίλια το κονιακ και τα ξύσματα από το λεμόνι και πορτοκαλί. Στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά τα κτυπημενα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά και συνέχεια να μην μου κόψουν. Βουτηρωνω ένα ταψί 30εκ.και πασπαλιζω και με Σιμιγδαλι. Ρίχνω μέσα το μείγμα και σκορπαω αραιά στην επιφάνεια του κομματάκια Βουτηρο. Ψήνω στους 180 β. Στις αντίστασης για 1 ωρα. Σερβίρω με ζαχαρι Άχνη και κανέλα.