Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
6 ποτήρια έτοιμο κομμένο και βρασμένο μούστο
1 ποτήρι και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
Καρύδια χοντροκομμενα
Σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση!!!
Λιώνουμε το αλεύρι σε ένα μέρος του μούστου, το περνάμε από λεπτή σιτα η τουλουπάνι και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο το αφήνουμε να πήξει, προσθέτουμε τα καρύδια και από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε τρία με τέσσερα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ταψάκι αφού πρώτα τα έχουμε βρέξει με νερό και στραγγίξει, αυτό το κάνουμε όταν κρυώσει η μουσταλευριά να κόβουμε κομμάτι από το ταψάκι και να κρατιέται στο χέρι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.
Τα καρύδια μας αρέσει να είναι μέσα και να έχουν πάρει την γεύση του μούστου.