Κέικ με ροζ γλάσο - Cook For All
Κέικ με ροζ γλάσο

Κέικ με ροζ γλάσο

Tottenham κέικ

Υλικά

– 250γρ βούτυρο η μαργαρίνη
– 250γρ ζάχαρη
– 3 αυγά
– 2 κσ γιαούρτι
– 2 βανίλιες
– 375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
– 1κγ μπεικιν παουντερ
– Γλασο ❣️
– 1 κούπα ζάχαρη άχνη
– Μερικές κουταλιές γαλα κρύο
– 1κγ μαργαρίνη
– Χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ.. η οτι αλλο θέλετε..
– Πολυχρωμη τρούφα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ..
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να λειώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε τα αυγά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.. βάζουμε σε βουτυρομενο ταψάκι 36χ26 και
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 – 180 κελσίου για 35 με 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει πολύ καλά φτιάχνουμε το γλασο, προσεκτικά ρίχνουμε το γαλα λίγο λίγο προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το χρώμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην είναι πολυ ρευστό το γλασο άλλα ουτε και παχυ. Στρώνουμε πάνω στο κεικ βάζουμε την τρουφα μετα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλασο.
Έγινε πεντανόστιμο!!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top