Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli της ομάδας – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά!!!
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
πιπέρι κατά βούληση
1 κουτάκι μπύρα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
2 μέτριες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
3/4 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!!
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και τοποθετούμε σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο. Έπειτα σβήνουμε με τη μπύρα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο νερό όσο να “σκεπαστεί” το κρέας. Μόλις πάρει βράση ελέγχουμε και συνάμα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τις πιπεριές 5 λεπτά περίπου πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σημείωση: Το αλεύρι (Όπως έχουμε ήδη πει ) συμβάλλει να γίνει η σάλτσα πιο παχύρευστη.
Καλή επιτυχία!!!