Η Συνταγή είναι από Manthos Anagnostou “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Τα ‘μυστικά’ της νοστιμιάς: Προβρασμένες πατάτες, αλάτι και ζωμός κοτόπουλου
Υλικά
Ζωμός από 1 ολόκληρο κοτόπουλο,
πατάτες,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
αλάτι
σκορδάκι,
λεμόνι,
βούτυρο (κατά προτίμηση πρόβειο, λιωμένο),
πιπέρι,
χυμός λεμονιού,
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε τον ζωμό και τις προβρασμενες πατάτες να ψηθούν στους 200-220β – ανάλογα τον φούρνο- για 1 ώρα, προσθέτοντας τα υλικά, εκτός από το βρασμένο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κλείνοντας τις άκρες ερμητικά, να μην διαφεύγει ο ατμός!. Μετά την 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες ( προαιρετικά : προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο και σε κομμάτια).
Ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε για 30’. Τέλος αποσύρουμε από τον φούρνο το ταψί και το βάζουμε στο γκρίλ για 15’ να ροδίσουν οι πατάτες (κ το κοτόπουλο).
Ζωμός κοτόπουλου: βράζετε ολόκληρο το κοτόπουλο και κρατάτε τον ζωμό.