Η Συνταγή είναι από Eleni Martidou της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
Υλικά ζύμης:
1 ποτ. ηλιέλαιο η σπορέλαιο
1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι φρέσκο (κάνει και σε χαρτονακι)
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική η καρύδας
2 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
600 γρ.(περίπου) αλεύρι που φουσκώσει μονο του η γ.ο.χ
Γέμιση:
2-3 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κ.σ. Κανέλα
3 κ.σ σταφίδες μαύρες (κορινθιακες)
1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα (τα βάζουμε σε σακουλάκι και τα χτυπάμε με τον πλάστη)
2 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική η καρύδας
2 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)
3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο η άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε τα τριμμένα μήλα σε σουρωτήρι και πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε ενα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα.
Κάνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Παίρνουμε λίγη ζύμη όσο ένα μεσαίο αυγό και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας λίγο με τον πλάστη και κατόπιν με τα δάχτυλα μας. Η αν θέλουμε μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με τον πλάστη (πάχος ενος δαχτύλου) και να το κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα πιτάκια μας και ψήνουμε στους 180’C βαθμούς στον αέρα για 20′ λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου