Υλικά!!!
- 1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 10 πατάτες
- 3 κ.γ. ρίγανη
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση!!!
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις βράζουμε για 5 με 10 λεπτά και τις βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το λεμόνι, το λάδι και ανακατεύουμε. Πλένουμε το κατσικάκι, το αλείφουμε με λάδι και λεμόνι, του ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και το βάζουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC και το ψήνουμε για δυόμιση ώρες . Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και το κρέας.