Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
500 γρ αλεύρι
330 μλ χλιαρό νερό
1 κοφτό κ.γ μαγιά
Αλάτι
2,3 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!!
Ανακατεύουμε όλα με μία κουτάλα ίσα-ίσα να ανακατευτούν τα υλικά. Η ζύμη μένει πολύ μαλακιά και κολλάει . Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια βρέχουμε λίγο το χεράκι μας με χλιαρό νερό και ίσα-ίσα διπλώνουμε τη ζύμη ( τραβάμε από κάτω και το κολλάμε από πάνω) χωρίς να ζυμώνουμε. Αφήνομαι πάλι στην άκρη για 15 λεπτά. Άλλη μία φορά βρέχουμε τα χέρια μας με χλιαρό νερό ξανακάνουμε πάλι διπλές βάζουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο γύρω-γύρω στον μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος. Βγάζουμε τη ζύμη ή σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τη απλώνουμε με τα χέρια (όπως τη λαγάνα) .
Τη σάλτσα την έφτιαξα από πελτέ ντομάτα τριμμένο σκόρδο ρίγανη και λίγο αλάτι . Από πάνω έβαλα 4 ειδών κασέρια σαλάμι μανιτάρια ελιές κόκκινη πιπεριά και ξανά κασέρι από πάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Εγώ έκανα διπλή δόση δηλαδή με ένα κιλό αλεύρι και μου βγήκαν τέσσερις πίτσες.