Τυροπιτάκια κουρου - Cook For All
Τυροπιτάκια κουρου

Τυροπιτάκια κουρου

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

(Για περίπου 30 κομματια)

Για τη ζυμη:
500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
Μοσχοκάρυδο, αλάτι ελάχιστο
Για τη γεμιση:
350γρ φέτα
150γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
Πιπερι
Μοσχοκαρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση!!!

Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 30 μπαλιτσες από τη ζύμη η λιγότερα για μεγαλύτερες τυροπιτες.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο αβ θέλουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε από τη γέμιση της φέτας. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. (φωτογραφία στα σχολια).
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται Πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε.
Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top