Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
Υλικά
Για την σάλτσα:
• 100 γρ σόγια σως
• 100 γρ. μηλόξυδο
• 30 γρ. βούτυρο
Για τις φτερούγες:
• 2 σκ. Σκόρδο
• 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
• 70 γρ. σησαμέλαιο
• 100 γρ. σόγια σος
• 50 γρ. μέλι
• 30 γρ. μηλόξυδο
• 110 γρ. σουσάμι
• 20 φτερούγες κοτόπουλου
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• Αλάτι, ψιλό
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
• Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα την σόγια σος, το μηλόξυδο και μόλις πάρει μια βράσει αφαιρούμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
Για τις φτερούγες:
• Βάζουμε στο multi το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, την σόγια σος, το μέλι, το μηλόξυδο, το σουσάμι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά
• Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τις φτερούγες, την μαρινάδα από το multi, ανακατεύουμε πολύ καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο από 6 μέχρι 24 ώρες
• Απλώνουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε μαζί με την σάλτσα μας
Tips:
• Άμα δεν έχουμε πολύ χρόνο μπορούμε να ψήσουμε τις φτερούγες με την μαρινάδα κατευθείαν