Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”
Υλικά
• 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 180 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το σερβίρισμα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 20 γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
• 1 πρέζα αλάτι
• 620 γρ. αλεύρι, μαλακό
• 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 180 γρ. αμύγδαλο φυλέ ή χοντροκομμένα αμύγδαλα
• Ανθόνερο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μέσα το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει
• Προσθέτουμε την βανίλια, το κονιάκ, το αλάτι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
• Πλάθουμε μπάλες 30 γρ. η καθεμία, τις πατάμε να είναι λιγάκι πιο πλακουτσοτές, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά
• Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ψεκάζουμε με το ανθόνερο, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε