Ρωσική τούρτα μελιού - Cook For All
Ρωσική τούρτα μελιού

Ρωσική τούρτα μελιού

Η Συνταγή είναι από ‘Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

Ζύμη:
170 γρ βούτυρο ανάλατο
150 γρ μελι
100 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλακια σόδα
3 αυγά
700 γρ αλεύρι
Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο μελι και ζάχαρη μέχρι να λιώσουν. Βάζω τις βανίλιες και τη σόδα. Το αφήνω να κρυώσει. Χτυπώ τα αυγά με ένα πηρουνι και τα προσθέτω λίγο λίγο τέλος το αλεύρι. Βάζω τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Γέμιση:
200 γρ Φιλαδέλφεια
400 γρ φρεσκα κρεμα
50 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ μελι
Χτυπώ τα τρία πρώτα υλικα μέχρι να γίνουν σαντιγί και στο τέλος το μελι. Τη βάζω στο ψυγείο.
Μοιράζω τη ζύμη σε 9-10 μπάλες τις ζυγίζω περίπου 130 γρ το καθένα. Τα ανοίγω σε πολυ λεπτό φύλλο και τα κόβω με ένα πιάτο 22-23 cm το περίσσευμα από γύρω τα βάζω μαζί να ψηθούν με το φύλλο. ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στους 180 για πέντε λεπτά. Όταν κρυώσουν σε μια πιατέλα βάζω 4 κομμάτια λαδόκολλα κομμένα και στήνω το γλυκο βάζω τη γέμιση φυλλο να γίνει στρώσεις. Αφήνω λίγη κρεμα για να Καλυψώ τη τούρτα. Τα μικρά κομμάτια τα αλέθω στο μπλέντερ και καλύπτω όλο το γλυκο. Αφαιρώ τη λαδόκολλα και έτσι είναι καθαρή η πιατέλα.

Εκτέλεση!!!

Ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο μελι και ζάχαρη μέχρι να λιώσουν. Βάζω τις βανίλιες και τη σόδα. Το αφήνω να κρυώσει. Χτυπώ τα αυγά με ένα πηρουνι και τα προσθέτω λίγο λίγο τέλος το αλεύρι. Βάζω τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Γέμιση:
200 γρ Φιλαδέλφεια
400 γρ φρεσκα κρεμα
50 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ μελι
Χτυπώ τα τρία πρώτα υλικα μέχρι να γίνουν σαντιγί και στο τέλος το μελι. Τη βάζω στο ψυγείο.
Μοιράζω τη ζύμη σε 9-10 μπάλες τις ζυγίζω περίπου 130 γρ το καθένα. Τα ανοίγω σε πολυ λεπτό φύλλο και τα κόβω με ένα πιάτο 22-23 cm το περίσσευμα από γύρω τα βάζω μαζί να ψηθούν με το φύλλο. ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στους 180 για πέντε λεπτά. Όταν κρυώσουν σε μια πιατέλα βάζω 4 κομμάτια λαδόκολλα κομμένα και στήνω το γλυκο βάζω τη γέμιση φυλλο να γίνει στρώσεις. Αφήνω λίγη κρεμα για να Καλύψω τη τούρτα. Τα μικρά κομμάτια τα αλέθω στο μπλέντερ και καλύπτω όλο το γλυκο. Αφαιρώ τη λαδόκολλα και έτσι είναι καθαρή η πιατέλα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top