Αφράτο κέικ πορτοκαλιού - Cook For All
Αφράτο κέικ πορτοκαλιού

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού

Υλικά

– 1 βούτυρο ανάλατο ή 1 ποτ.ηλιέλαιο καλά γεμάτο ή 250γρ φυτικό βούτυρο (Spry ή Βιτάμ)
– 1.1/2-2 ποτ.ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλουμε)
– 5 αυγά
– 1/2ποτ. γάλα
– 3/4ποτ. χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 1/2κγ. σόδα
– 1/4 κγ.γαρύφαλο
– 1 βανίλια
– 2-3 κγ.μπεικιν πάουντερ
– 1/3 ποτ.κονιάκ (70γρ.)
– 4 ποτ.αλεύρι (500γρ.)
– 1 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα
– αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ενα-ένα χτυπάμε ακόμη λίγο να ενωθούν.Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την βάζουμε. Μετά τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπεικιν πάουντερ και αλεύρι,τα κοσκινίζουμε και τα βάζουμε στο τέλος. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόχαρτο,το λαδώνουμε για να βγαίνει εύκολα από το ταψί.
Τέλος τα αμύγδαλα φιλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμους αντιστάσεις για μια ώρα.
Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top