Ρεβανί - Cook For All
Ρεβανί

Ρεβανί

Η Συνταγή είναι από Rania Adamo-Dimi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!
Για το Ρεβανί
340 gr. σιμιγδάλι χοντρό
125 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 gr. ζάχαρη
250 ml. σπορέλαιο
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
4 μεγάλα αυγά
1 κάψουλα βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για το Σιρόπι
800 gr. ζάχαρη
750 ml. νερό
Φλούδες λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση!!!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C Κελσίου.
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.
Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.
Μόλις βάλουμε το ρεβανί να ψηθεί βράζουμε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά.
Αφήνουμε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top