Η Συνταγή είναι από Tasoula Sergi της ομάδας “╰☆☆ Σεφ από Σπίτι ☆☆╮”.
Υλικά!!!
Συνταγή
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/4 του φλυτζάνιου νερό
1 πιάτο τριμμένο καρότο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 /2 κουταλιά γαρύφαλλα
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση!!!
Βράζουμε τα πιο πάνω υλικά για 3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 φλυτζάνια αλεύρι ζαχαροπλάστηκης, 1 φλυτζάνι καρυδιά ή αμύγδαλα, 1/2 φλιτζάνι σταφιδακια, 3 κουταλάκια μπεκιν παουτερ, 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα, λίγο αλάτι.
Όταν κρυώσει το πρώτο μείγμα ρίχνουμε λίγο – λίγο στο αλεύρι και ανακατεύουμε, πρέπει να είναι λίγο σφιχτό το κέικ, αν είναι βάζετε ακόμα λίγο αλεύρι.
Χρησιμοποιώ πάντα φλυτζάνι του νεσκαφε!!!