Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”.
Υλικά!!!
Για την βάση:
• 110 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 1 μεσαίο αυγό
• 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κρόκος, από μεσαίο αυγό
• 1 κ.γ. νερό
Για την κρέμα:
• 5-6 ακτινίδια, καθαρισμένα
• 200 γρ. τυρί κρέμα
• 120 γρ. άχνη ζάχαρη
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση!!!
Για την βάση:
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το βούτυρο, την ζάχαρη και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
• Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
• Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σαν να θέλουμε να διπλώσουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας. Δεν θέλουμε να την δουλέψουμε πολύ
• Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο
• Ανοίγουμε με έναν πλάστη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και βάζουμε την ζύμη σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα για τάρτα 23 εκ.
• Τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι την βάση της, στρώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης από πάνω και αδειάζουμε μέσα φασόλια για βάρος
• Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160°C στον αέρα, αφαιρούμε το βάρος, αλείφουμε τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με τον νερό πάνω στην ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για άλλα 20 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει πολύ καλά
Για την κρέμα:
• Για αρχή, παίρνουμε ένα ακτινίδιο, το χτυπάμε στο multi και κρατάμε στην άκρη
• Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μέσα το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό
• Ύστερα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά και χτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά
• Προσθέτουμε μέσα το λιωμένο ακτινίδιο, ανακατεύουμε ελαφρώς και στρώνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα μας
• Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα ακτινίδια, τα βάζουμε ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα, κόβουμε και σερβίρουμε
Tips:
• Όταν αφαιρέσουμε το βάρος, άμα μας κάνει κάποια φουσκάλα η ζύμη, μπορούμε απλά να την σκάσουμε εκείνη την ώρα με ένα μαχαιράκι