Υλικά
800γρ. φυτικό βούτυρο
1 βούτυρο Κερκύρας μεγάλο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ολόκληρο αυγό
2 κούπες καβουρδισμένα αμύγδαλα (τριμμένα αλλά όχι σκόνη)
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό ενός λεμονιού
2 κιλά αλεύρι Νο.1 & Νο. 2
1 κιλό άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το κονιάκ στη σόδα. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με βούτυρο στο τηγάνι. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και όλα τα παραπάνω μέσα μαζί με το αλεύρι. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε αναλόγως τον φούρνο. Συνήθως είναι στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη.
Καλά Χριστούγεννα & Καλή σας επιτυχία!!!!