Η Συνταγή είναι από Ευάγγελων Γεύσεις της ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”
Μενού Αγίου Βαλεντίνου
2ο πιάτο : all time classic πράσινη σαλάτα
Υλικά
Διαφορά πράσινα λαχανικά της επιλογής σας
(μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, λολο πράσινη, λάχανο, φύτρες κτλπ.)
Φλιδες παρμεζάνας ή ψητό μαστελο, Χαλούμι, κ.α
Κρουτον ή κράκερ
Λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι
Βινεγκρετ από μπαλσαμικο ξύδι
( Βινεγκρετ θα βρείτε έτοιμες στο εμπόριο η ακολουθείστε την παρακάτω τέλεια συνταγή: 75 ml. ξύδι βαλσαμικο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 15 γρ. μουστάρδα, νερό αν χρειαστεί, 300 ml ελαιόλαδο, αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το νερό, το αλάτι και το λάδι. Τα χτυπάμε όλα μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε και είναι έτοιμη.)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα μαρούλια μας, την παρμεζάνα, την Λιαστή, τα Κρουτον, ελάχιστα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις. Σερβίρουμε και είναι έτοιμη. Απλά και γρήγορα. Καλή απόλαυση!!