Σπανακοτυρόπιτα - Cook For All
Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

για το φύλλο:
600γρ.αλευρι
1 σφηνάκι λάδι
1 κ.γλ.μπέικιν
2κ.σ.ξυδι
1κ.γλ.αλατι
και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
για τη γέμιση:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το άσπρο μέρος, έχω κομμένο πάντα στον καταψύκτη)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι (ο,τι εχετε)
Λάδι για το σωταρισμα.

Εκτέλεση!!!

Σωταρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τη βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο: αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για μισή τουλάχιστον ώρα, άνοιξα πέντε φύλλα, έβαλα τρία κάτω, λαδωνοντας τα ενδιάμεσα, άπλωσα τη γέμιση και μετά τα άλλα δύο φύλλα από πάνω, όλα κάπως ζαρωμενα τα βάζω.
Την περνάω με λαδάκι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Ταψί Νο 38 χρησιμοποιώ!!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top