Πρασοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο - Cook For All
Πρασοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο

Πρασοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο

Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou της ομάδας “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”

Υλικά

600γρ αλεύρι
400ml νερό
60ml ελαιόλαδο
20γρ αλάτι
10γρ μπέικιν
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πράσα ψιλοκομμένα
πιπέρι
άνηθο
λίγο τυρί φέτα
λίγη μαλακή μαργαρίνη
λόγο τραχανά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε νερό -λάδι -αλάτι κ ρίχνουμε αλεύρι κ μπέικιν.  Χωρίζουμε σε 2 μπάλες, ανοίγουμε αλείφουμε με μαλακή μαργαρίνη τυλίγουμε σε πούρο κ μετά σε σαλιγκάρι
βάζουμε σε σακουλάκι κ το βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την γέμιση σε λαδάκι τσιγαρίζουμε 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ρίχνουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, άνηθο κ το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε το ένα σαλιγκάρι σε φύλλο όσο ακριβώς είναι το ταψί μας βάζουμε προαιρετικά λίγο τραχανά αν υπάρχουν υγρά. Σπάμε με τα χέρια μας λίγο φέτα από πάνω. Ανοίγουμε το 2ο φύλλο λαδώνουμε, χαράζουμε κ ψήνουμε για 1ωρα στους 200*

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top