Η Συνταγή είναι από Μίσκου Αγνή – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.
Υλικά!!!
2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζ. σπορελαιο
3 φλυτζ.ζάχαρη
4 φλυτζ. νερό
1 κουταλάκι κανέλα { προαιρετικά σταφίδες ή καρυδια }
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση!!!
Σε μια κασταρόλα βράζουμε το συρόπι ,ζάχαρη κανέλα, νερό φλούδα λεμονιού
σε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι καλα όσπου πάρει σκουρο χρώμα Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μεσα το σιρόπι με προσοχή γιατί κοχλάζει!!!!!!