Υλικά
– 500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο + 1 κ γ baking powder
– 4 αυγα
– Σχεδόν 1 φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (200μλ) και τη φλούδα τους
– 100 μλ γάλα
– 2 βανίλια
– Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο( 190μλ)
– 2 φλ ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Χτυπάω πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτω ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το αλεύρι το baking τη βανίλια και στο τέλος τη φλούδα.
Άλευρο – βουτυρώνω τη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40/45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Πάντα πριν βγάλουμε το κέικ το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα σε δύο-τρία σημεία.
ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΛΕΠΤΆ – ΘΑ ΚΆΤΣΕΙ.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.