Υλικά
– 250γρ βούτυρο φρέσκο
– 2 φλυτζανακια του τσαγιού ζάχαρη
– 3 αυγά
– 1 ποτήρι του νερού χυμό φρέσκο πορτοκάλι
– ξισμα από 2 πορτοκάλια
– 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατεψουν για 2,3 λέπτα. ρίχνω ένα ένα τα αυγά. ( 250γρ βούτυρο εγώ βάζω φρέσκο. 2 φλυτζανακια του τσαγιού ζάχαρη και 3 αυγά αντί για τέσσερα). 1 ποτήρι του νερού χυμό φρέσκο πορτοκάλι ξισμα από 2 πορτοκάλια στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500γρ. Αφού τα χτυπήσω όλα μαζί ρίχνω το μισό μίγμα στην φόρμα που έχω βουτυρωσει και αλευρωσει. Κρατάω δύο κουταλιές ζύμη σε ένα μπολάκι δύο κουταλιές κακάο λίγο γάλα τα χτυπαω με το σιρμα να γίνει σαν χυλός. Το ρίχνω από πάνω ανακατεύω την ζύμη παντού να πάει ρίχνω την υπόλοιπη ζημη ξανά ανακατεύω και το βάζω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα.