Η Συνταγή είναι από Λινα Μιχαηλ – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.
Υλικά!!!
1 πακετο μακαρονια για παστιτσιο
1 κιλο κιμα αναμικτο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ.πελτε
Φρεσκια ντοματα
Για,την μπεσαμελ
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
250 gr βιταμ
1 λίτρο γαλα
Αλατι
Πιπερι
Μοσχοκαρυδο
1 αυγο
Εκτέλεση!!!
Βραζουμε τα μακαρονια κ απλωνουμε τα μισα σε ενα ταψι κ προαιρετικά πασπαλιζουμε με κεφαλοτυρι η τυρι της άρεσκειας σας.τσιγαριζουμε τον κιμα με το λαδι κ το κρεμμύδι κ το σκορδο κ τα αφήνουμε να παρουν μια βραση.κατοπιν ρειχνουμε την σαλτσα κ τον πελτε κ τα αφήνουμε να βρασουν ολα μαζι
Ρειχνουμε πανω απο τα μακαρόνια κ παραληλα ετοιμαζουμε την μπεσαμελ.σε μια κατσαρολα βάζουμε το βιταμ να λιώσει κ προσθέτουμε το αλευρι κ ανακατεύουμε συνεχως μεχρι να ροδοκοκινησει.προσθετουμε ολο το γαλα κ ανακατεύουμε μεχρι να πηξει.: tips: μη μας πηξει πολυ η κρεμα.την θελουμε λεια κ χυλωμενη γιατι θα πηξει κ κατά την διάρκεια του ψησηματος.μολις ειναι ετοιμη η μπεσαμελ αποσυρουμε απο την φωτια προσθέτουμε το αυγο ανακατευοντας συνενος αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο κ στο τελος το κεφαλοτυρι μας.στρωνουμε τα υπολοιπα μακαρόνια πανω απο τον κιμα κ περιχυνουμε την μπεσαμελ μας απο πανω ψήνουμε στους 180 βαθμους για μισή ωρα αναλογα με τον φουρνο μεχρι να παρει ενα ωραιο χρωμα το φαγητο μας…μια φανταστικη συνταγη!!!