Η Συνταγή είναι από Σοφια Παπαδοπουλου – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.
Υλικά!!!
Παντεσπανι
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι αλευρι
5 αυγα
1 μπεικιν
3 κουταλια σουπας κακαο
Κρεμα σοκολατας
1 μορφατ σε κουτι
2 αυγα
1 και μιση σοκολατα κουβερτουρα
1 ποτηρι και δυο δάχτυλα αχνη
Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερο
Εκτέλεση!!!
Χτυπαμε τα αυγα χωριστα και τα κανουμε μια μαρεγκα μετα βαζουμε τους κροκους προσθετουμε την ζαχαρη το μπεικιν και σιγα σιγα το αλευρι και το κακαο ανακατευοντας απαλα .
Βαζουμε το μιγμα σε ενα ταψι 30 και ψηνουμε στους 200 για 20 με μιση ωρα .
Κρεμα
Χτυπαμε την μορφατ μετα την αχνη βαζουμε την κουβερτουρα την οποια την εχουμε λιωσει σε μπεν μαρι και μετα βαζουμε και τα χτυπημενα αυγα .
Μολις κρυωσει το παντεσπανι το κοβουμε στην μεση και συροπιαζουμε . Βαζουμε την μιση κρεμα και μετα σκεπαζουμε με το παντεσπανι το οποιο το συροπιαζουμε μετα βαζουμε και την αλλη κρεμα . Μετα τριβουμε λιγη κουβερτουρα σαν νυφαδες απο πανω .