Υλικά
– 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
– 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
– 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 5 κ.σ. ελαιόλαδο
– 80 ml λευκό κρασί
– 1 κ.σ. ξύδι
– 1 κ.γλ. πελτέ τομάτας
– 1 κ.γλ. chutney τομάτας
– 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
– 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφού γυαλίσουν, προσθέτουμε τις πατάτες.
Αφού σοταριστούν κι αυτές, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-45′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Η Συνταγή είναι από Αικατερίνη Παπαδοπούλου – “Μαγειρικη”