Μηλόπιτα με Κρέμα - Cook For All
Μηλόπιτα με Κρέμα

Μηλόπιτα με Κρέμα

Υλικά

Για τη γέμιση:
600 γρ μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 γρ βούτυρο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη:
300 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
1 βσνίλια
110 γρ βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 αυγό
Για την κρέμα:
2 αυγά
1 βσνίλια
100 έως 150 g ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
80 g κορν φλάουρ
700 ml γάλα
Διακόσμιση
– λίγα αμύγδαλα

 

Εκτέλεση

Γέμιση:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βσνίλια.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να μοιάζει με χοντρό ψίχουλο.
Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (2/3 και 1/3).
Το μεγαλύτερο μέρος (2/3) τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Το μικρότερο μέρος (1/3) το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τη βσνίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας πάντα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
Απλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης (2/3) στον πάτο της φόρμας, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά μας.
Απλώνουμε τη γέμιση από τα μήλα πάνω από τη ζύμη.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη γέμιση (κρατάμε λίγη κρέμα για τη διακόσμηση).
Ανοίγουμε το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης (1/3) σε φύλλο και το σκεπάζουμε τσαλακωτά πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε ολόγυρα με λίγο αμύγδαλο και απλώνουμε εσωτερικά την κρέμα.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

 

Η Συνταγή είναι από Aliona Vlaskina της ομάδας “╰☆☆ Σεφ από Σπίτι ☆☆╮”. (όσο αφορά τα υλικά)

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top