Υλικά
– 1 πακέτο σφολιάτας
– 2 φιλετα σολομό
– 100 γρ σπανάκι, μπορει να ειναι και καταψυγμενο
– 300 γρ τυρί φέτα,τριμενο η γκοργκοτσολα
– 1 σκελίδα σκόρδο
– λιγο ανηθο
– λιγο μαιδανο
– λιγα μανιταρια φρεσκα αν θελουμε!!
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– λιγο ελαιολαδο
– Αλατοπίπερο
για το άλειμμα
-1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε το σπανάκι
σε μια κατσαρόλα βαζουμε το λαδι να ζεσταθη και ριχνουμε το σκορδο,ριχνουμε τα μανιταρια και το σπανακι ,ανηθο,μαιδανο και αφηνουμε λιγο να τσιγαριστουν
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε να κρυώσει.
ανοιγουμε την σφολιατα σε ενα φυλο ορθογώνια
κωβουμε σε 4 κοματια (περίπου 10 cm x 15 cm).
Βαζουμε επανω σε ενα κομματι Το τυρί φέτα περίπου 1 κουταλιά της σούπας
βαζουμε επανω το σπανάκι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ).
Στη συνέχεια, τοποθετήστε επανω ένα κομμάτι σολομό, το αλάτι και το πιπέρι.
το σκεπαζουμε με ενα φυλο σφολιατας να γεινη σαν πακετο,
κυταμε έτσι ώστε να είναι τελείως κλειστό. απο ολες τις μεριες για να μην βγουν τα υγρα
το αλοιφουμε πολυ καλλα με το χτυπημένο αυγό
προθερμενουμε τον φουρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
σερβιρουμε με σαλατα χωριατικη
Γίνεται και με ότι άλλο ψάρι φιλέτο έχετε
Εγώ δεν το έκανα πακετακια αλλά το φυλο το έβαλα από πανω και το εψησα.
Η Συνταγή είναι από ‘Liane Gaknis-Schmitz – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.