Υλικά
Ζυμη
– 500 γρ. φαρίνα ή αλεύρι γ.ο.χ
– 1 φακελάκι μπέϊκιν
– 250 γρ. βούτυρο
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 βανίλια
Γέμιση
– 5 μήλα
– 2 κ.σ. λεμόνι
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
– κανέλα (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ζυμάρι.
Το χωρίζουμε σε τρία μέρη.
Στρώνουμε με το πρώτο μέρος το πάτο από το ταψακι (25εκ.), με το δεύτερο μέρος φτιάχνουμε το τοίχωμα βάζοντας κομμάτι κομμάτι.
Καθαρίζουμε τα μήλα και ρίχνουμε το λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Τα στίβουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα.
Βάζουμε την γέμιση, ισιώνουμε να πάει παντού και από πάνω τρίβουμε το ο τρίτο μέρος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 1 ώρα σχεδόν.
Η Συνταγή είναι από Βίκυ Βίκυ – “Μαγειρική …… & Ζαχαροπλαστική Τέχνη……”.