Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
(ταψί 28)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ έλαιο βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. κακάο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
1 φακελάκι baking powder
Για το γλάσο
600 γρ. πραλίνα φουντουκιού
400 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Τρούφα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με αυγογδάρτη το ελαιόλαδο&ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, το αλάτι, το έλαιο βανίλιας και τέλος σταδιακά τη αλεύρι το οποίο έχουμε αναμειξει με το baking powder. Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο τοποθετώντας σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Κατόπιν αυτού, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα(nutella) ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει ομοιογενές το γλάσο μας. Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Την “τρυπάμε” σε όλη την επιφάνεια κι έπειτα την περιχύνουμε με το γλάσο. Διακοσμούμε με τρούφα.
Καλή επιτυχία!!!