Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
Για τη γέμιση
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
250 γρ καρύδα
350 γρ μερέντα ή nutella
Για το “ρολάρισμα”
500 γρ κουβερτούρα γάλακτος
300 γρ coco pops
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με μαριζ το ζαχαρούχο γάλα με τη μερέντα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε σταδιακά την καρύδα “ζυμώνοντας” με το χεράκι μέχρι να ενωθούν τα υλικά σωστά. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και τοποθετούμε στη συντήρηση να μείνει όλη νύχτα προκειμένου να πλαθονται εύκολα τα σοκολατάκια. Σε περίπτωση που ο χρόνος μας πιέζει το αφήνουμε 1-2 ώρες. Κατά τη γνώμη μου όσο περισσότερο μείνει στη συντήρηση τόσο καλύτερα.
Παίρνουμε ποσότητα μείγματος με κουταλάκι του γλυκού και πλάθουμε σε μπαλάκια ή όποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί κι έπειτα προσθέτουμε τα coco pops. Ανακατεύουμε προκειμένου να ενωθούν σωστά και ρολαρουμε τα “μπαλάκια”.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν αρκετά τα τοποθετούμε είτε σε θήκες για σοκολατάκια είτε σε περιτύλιγμα.
Τοποθετούμε τα σοκολατάκια στη συντήρηση.
Καλή επιτυχία!!!