Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη - Cook For All
Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

– 1 κιλό φρούτα εποχής
– 100-200 γραμμάρια συμπηκνωμένο χυμό μήλου (ή 2 μήλα ολόκληρα)
– χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)

 

Εκτέλεση

Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια και προσθέστε τον συμπυκνωμένο χυμό.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια πλύνετε τα βάζα και τα καπάκια σε βραστό νερό και στραγγίξτε.
Αυτή η διαδικασία αποστείρωσης είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και να μην αναπτυχθούν μύκητες.
Γεμίστε τα βαζάκια με το βραστό μίγμα, κλείστε ερμητικά και αναποδογυρίστε με το καπάκι προς τα κάτω αμέσως.
Διατηρήστε τη μαρμελάδα σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Μετά το άνοιγμα, διατηρήστε στο ψυγείο για 7 ημέρες.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top