Είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή για ένα γλυκό και αρωματικό επιδόρπιο. 😊
Υλικά
– 1κουπα ελαιόλαδο
– 2 κούπες σιμιγδάλι
– 3 κούπες ζάχαρη
– 4 κούπες χυμό κεράσι, χωρίς ζάχαρη, αλλιώς ελαττώνουμε λίγο την ζάχαρή μας
αντί να βάλω καρύδια, ή κάτι άλλο μέσα από ξηρό καρπό, έβαλα το κουκουνάρι
– 1 κούπα σταφίδες
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο μέχρι να φέρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη τον χυμό, Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 βανίλια και λίγη κανέλα και το βράζουμε ένα δύο λεπτά…
Το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας, ώστε να έχει ίσο πάχος. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια της επιλογής μας και τον γαρνίρουμε με μαρμελάδα κεράσι. Τον σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Ραντζούδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.