Καλαμαράκια αχνιστά - Cook For All
Καλαμαράκια αχνιστά

Καλαμαράκια αχνιστά

Η Συνταγή είναι από Μαίρη Τσαρτσάρα της ομάδας “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”

Υλικά

______________________
Χρ.πρ.40΄- Χρ.μαγ.15΄- Μερ. 4 – Θερμ. 407
• 1.200 γραμμ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
• 5 μέτρια κρεμμυδάκια φρέσκα {ψιλοκομμένα}
• 5 μέτριες σκελίδες σκόρδο {ψιλοκομμένο}
• 30 γραμμ. μαϊντανό {ψιλοκομμένο}
• 25 γραμμ. άνηθο {ψιλοκομμένο}
• 5 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι
______________________
Η κούπα αντιστοιχεί σε μέτριο φλιτζάνι τσαγιού.
Η κουταλιά αντιστοιχεί σε κουτάλι της σούπας.
Το κουταλάκι αντιστοιχεί σε κουταλάκι του γλυκού.
______________________

Εκτέλεση

Προετοιμασία του φαγητού
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, χωρίς να αφαιρέσουμε την πέτσα τους. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αν είναι μικρά, τα κόβουμε οριζόντια στη μέση. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
Παρασκευή φαγητού
Ρίχνουμε στη χύτρα τέσσερις κουταλιές νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Σκεπάζουμε απλώς την κατσαρόλα και αχνίζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Έπειτα, την κλείνουμε και βράζουμε για 7 λεπτά.
Ανοίγουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμί.
Σερβίρισμα
Μοιράζουμε τα καλαμαράκια και το ζουμί τους σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε όσα χρειαζόμαστε για το γεύμα μας. Αν περισσέψει φαγητό, το διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε, το βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Το φαγητό αυτό, σερβίρεται ελαφρώς ζεστό και συνοδεύεται με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Μαίρη Κωνσταντινίδου Τσαρτσάρα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top